1.Definiowanie nowych pokoi ,funkcje umożliwiają
deklaracje nowych pokoi, rodzajów pokoi oraz pomieszczeń poza hotelowych w
systemie "RECEPCJA"
2.Przegląd/edycja cenników ,funkcje umożliwiają
wpisywanie, korektę cenników pokoi.
3.Deklaracja stałych systemowych ,funkcje umożliwiają
edycję parametrów umożliwiających zmianę działania systemu w zależności
od potrzeb danego obiektu.
4.Stawki podatkowe-konta usług ,funkcja umożliwia
edycję danych przypisanych do usług niezbędnych do wystawiania rachunków
hotelowych (faktur) zarówno przez recepcję jak i biuro marketingu (księgowość).
5.Rejestr instytucji ,rejestry biur podróży oraz
innych firm współpracujących z hotelem.
6.Rejestr państw ,rejestr nazw i symboli państw
wykorzystywany do pracy systemu.
7.Rejestr typów gości , funkcja umożliwia deklaracje
nowych typów gości hotelowych.
8.Kartoteka stałych gości ,rejestr stałych gości
hotelowych.
9.Persona non grata ,rejestr gości których nie należy
meldować do hotelu.
10.Blokowanie pokoi ,funkcje umożliwiające blokowanie
remontowanych pokoi.
11.Kodowanie kart magnetycznych ,funkcja umożliwia
kodowanie kart magnetycznych.
12.Edycja tabeli taryfikacji ,funkcja umożliwia
wprowadzanie tabel taryfikacji rozmów telefonicznych.
13.Deklaracja kartoteki kont ,funkcja umożliwia
deklarację zakładowego planu kont.
14.Indeksowanie danych ,funkcja umożliwia odbudowanie
indeksów bazy danych.
15.Tworzenie nowej bazy danych ,funkcja umożliwia
stworzenie nowej (czystej) bazy danych.
16.Administrator systemu ,funkcje administratora
systemu.
17.Płace recepcji ,funkcje umożliwiające naliczanie
płac pracownikom recepcji.
18.Export danych do systemu księgowego ,funkcja umożliwia
przeniesienie danych do zewnętrznego systemu księgowego.
19.Odczyt GASTRO SQL ,funkcja umożliwia
przeniesienie rachunków gastronomicznych na pokój z innych systemów gastronomicznych.
20.Serwer zamków elektronicznych ,podsystem sterujący
zamkami elektronicznymi.
21.Magazyn gastronomii ,podsystem magazynów gastronomii
umożliwia całkowite rozliczenie pracy obsługi restauracji oraz kontrole i stanów magazynowych magazynów
zintegrowanych z kasami gastronomicznymi.
22.Kartoteka osobowa ,funkcje umożliwiające
wprowadzanie danych o pracownikach zatrudnionych w hotelu,nadawanie im uprawnień do pracy na programie
RECEPCJA oraz uprawnień do KAS GASTRONOMICZNYCH. Funkcje umożliwiają deklaracje stanowisk oraz
działów pracy funkcjonujących w firmie.
|